首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Women’s fertility is determined in large part at birth. They are bom with their total number of reproductive cells, which normal
Women’s fertility is determined in large part at birth. They are bom with their total number of reproductive cells, which normal
admin
2015-06-24
36
问题
Women’s fertility is determined in large part at birth. They are bom with their total number of reproductive cells, which normally influences the age at which menopause—the shutting down of female reproductive system—begins. But in the 1990s, researchers proposed that if a child’s energy is depleted by malnutrition, disease, or other factors, he or she would be less fertile as anadult. By using the natural experiment of migration, researchers demonstrated how differences during childhood do alter the course of reproduction in adult women.
Biological anthropologist Gillian Bentley of Durham University in the UK and colleagues compared levels of reproductive hormones in 250 Bangladeshi women, including women who migrated from Sylhet, Bangladesh to London; women who stayed in Sylhet; and Bangladeshi women born in London. In the first stage of their study, they found that women who migrated from Bangladesh as children had higher levels of reproductive hormones in their saliva than women who lived in Sylhet, but less than women bom in London. This had a direct effect on fertility: Migrant women in London had an 11% higher rate of ovulation—discharging of mature ovum—during their lives than did women in Sylhet, the team reported in 2007.
The team has now studied 900 women between the ages of 35 and 60 to see if the beginning of menopause varies between migrants and women in Sylhet. Bentley presented preliminary results from their measurement of hormones that regulate the maturation of reproductive cells and are indirect indices of how many ova they can still produce. Her team found that migrants enter menopause later than did women who stayed in Bangladesh but earlier than did those born in London. "The adult migrants seem to be sensitive to improved conditions," says Bentley.
The group is trying to find out which environmental factors in Bangladesh lower growing girls’ fertility. All the Bangladeshi women in the study came from middle-class, land-owning families, who grew up with adequate calories. However, girls growing up in Bangladesh were probably exposed to more infectious diseases during crucial developmental years. So, they may have had to make tradeoffs among using energy to grow, to maintain their bodies, or to maximize their reproductive potential as adults. Bentley plans to test that idea next year when her team returns to Bangladesh to see if girls there suffer from more diseases than do those in London. "In other words," says Bentley, "where you spend your childhood influences adult reproductive function."
According to the text, which of the following factor in childhood will probably cause an adult to be less fertile?
选项
A、Menopause period.
B、Infectious disease.
C、Vigorous exercise.
D、Reproductive hormones.
答案
B
解析
推理判断题。根据第一段第三句话可得知使妇女生育能力下降的因素包括因营养不良、疾病或其他因素,B项包括在内,故选。通过下文的阅读可发现A项“更年期”和D项“生殖激素”是决定生育能力的因素,但不是导致生育能力下降的因素,因此错误;C项“剧烈的运动”在文中未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1u74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thedebateabouthowideas,opinions,andbehaviorsradiatewithingroupsofpeoplegoesbackdecades.Accordingtotheso-calle
Thisweek,some27,000freshlypublishedresearcharticleswillpourintotheWebofScience,avastonlinedatabaseofscientif
WhenacoalitionofinternetactivistsandwebcompaniesscupperedtheHollywood-sponsoredStopOnlinePiracyAct(SOPA)lastyear
Comparedwithothermodesoftransport,traintechnologymightseemtobeprogressingasslowlyasasuburbancommuterservicer
WriteanarticlenamedSports.Inyouressayyoushould:1.describethephenomenonthatsomepeopleareoptimisticaboutplayin
Toillustratetheobstaclesthatparentsunconsciouslyplaceintheirchildren’seducationalpath,I’lltellyoualittlestory:
Forthefirsttime,stemcellspurifiedfromfathavebeenusedtohealaninjuryinalivinganimal.MichaelLongakerofStanfo
PLUSloansareapprovedforsomeparentswhocannotaffordtorepaythem,severalcollegefinancialaidofficersandfinancially
"Ifwewanttobecomeastrongeconomyagain,thebestthingwecandoishaveaneducatedworkforce."FewwouldobjecttoU.S.
AmericanIllegalImmigrantNumberDescendsIllegalimmigration,whichhassparkedpoliticalandsocialdisorderincommuniti
随机试题
本能说
早期发现大肠癌的初步筛查手段是
工程实践证明,当沥青的黏度在()时,对应的温度适宜进行沥青混合料的拌和;而当沥青的黏度在()时,对应的温度适宜进行沥青混合料的碾压成型。
在工程咨询服务投标文件中“技术建议书”的“咨询人员工作安排”部分不应包括的内容是()
货币均衡的自发实现主要依靠()的调节。这段话反映的是我国的()问题。
减小抽样方案的AQL值意味着()。
下列文学常识描述错误的一项是()。
医学上认为,不论在哪个年龄段,超重者患高血压、心血管疾病以及Ⅱ型糖尿病的风险都会升高,这些疾病同时也是导致肾病的危险因素。研究人员曾对1830名6岁至14岁的日本儿童进行尿检,结果显示,27名儿童出现持续性蛋白尿、尿中红血球增多等肾病症状。经对比后发现,这
Whydidthemangotoseehisdoctor?
看到古代的生活完整地保存下来,我们是多么高兴啊!(preserve)
最新回复
(
0
)