首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Change—or the ability to adapt oneself to a changing environment—is essential to evolution. The farmer whose land is required fo
Change—or the ability to adapt oneself to a changing environment—is essential to evolution. The farmer whose land is required fo
admin
2015-12-31
39
问题
Change—or the ability to adapt oneself to a changing environment—is essential to evolution. The farmer whose land is required for housing or industry must adapt himself: he can move to another place and master the problems peculiar to it; he can change his occupation, perhaps after a period of training; or he can starve to death. A nation which cannot adapt its trade or defense requirements to meet world conditions faces economic or military disaster. Nothing is fixed and permanently stable. There must be movement forward, which is progress of a sort, or movement backwards, which is decay and deterioration.
In this context, tradition can be a force for good or for evil. As long as it offers a guide, it helps the ignorant and the uninformed to take a step forward and, thereby, to adapt themselves to changed circumstances. Tradition, or custom, can guide the hunter as effectively as it can influence the nervous hostess. But if we make an idol (偶像) of tradition, it ceases to become a guide and becomes an obstacle lying across the path of change and progress. If we insist on trying to plot the future by the past, we clearly handicap ourselves and invite failure. The better course is to accept the help which tradition can give, but realizing that it necessarily has its roots in the past, to be well aware of its limitations in a changing world.
In the second paragraph, "this context" refers to______.
选项
A、decay and deterioration
B、movement forward
C、tradition
D、a changing world
答案
D
解析
本题是一道词汇含义类问题。问第二段中this context指什么。仔细阅读一下第二段内容,根据文章上下文,在这种环境下,传统可能会成为一种有益的力量,也会成为一种有害的力量。只要它能起到一种引导作用,便能帮助那些缺乏知识和信息闭塞的人们前进一步,从而使他们适应变化了的环境。因此,我们可以推断出本题的正确答案应是D“不断变化着的世界”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Z2PO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
CustomsofficersataLondonairportyesterdayfound$500000worthofdrugswhichwerebeingsmuggledintoBritaininboxesma
Ofalltheareasoflearning,themostimportantisthedevelopmentofattitudes.Emotionalreactionsaswellaslogicalthought
SpeakerA:MayIplaymycomputergameforanhour?SpeakerB:______
Astheschooltermends,NewYorkisnoclosertosolvingitsacuteshortageofcertifiedteachersthanitwasearlierintheye
Astheschooltermends,NewYorkisnoclosertosolvingitsacuteshortageofcertifiedteachersthanitwasearlierintheye
AproverballegedlyfromancientChinawaswidelyspreadintheWest:"Ifyouwanttobehappyforafewhours,gotogetdrunk;
Billisanexampleofaseverelydisabledpersonwhohasbecome______atmanysurvivalskills.
IcametoIndiaayearagotofindavillageinwhichIcouldliveandwritebutitwasmanymonthsbeforeIsettleddownhappil
INTHEBEDROOMDon’tsmokeinbed—itcausesabout1000firesayear,manywithfatalresults.Don’toverloadyourelect
INTHEBEDROOMDon’tsmokeinbed—itcausesabout1000firesayear,manywithfatalresults.Don’toverloadyourelect
随机试题
喇叭系统由()组成。
慢性胃炎脾胃湿热证的治法是
醋制延胡索的目的是
()负责档案的最后验收。
四川成都一家企业对外出口一批自行车,经转关至广州黄埔口岸装船出境,该笔业务对外收汇53万美元,根据我国现行的外汇管理规定,该企业应该向成都市外汇管理局申领“出口收汇核销单”,并按规定办理相应的出口收汇核销手续。()
所谓“情绪周期”,是指一个人的情绪高潮和低潮的交替过程所经历的时间。【C6】______,亦称“情绪生物节律”。人如果处于情绪周期的高潮,就会表现出旺盛的生命力,对人和蔼可亲,感情丰富,做事认真,【C7】______,具有心旷神怡之感;【C8】______
Thetechnologyoffersthehopeofabetterworld,butpresentshazardsifmishandled.
在谈到如何能取得成功时,Blair强调创造机遇比等待机遇更重要。(putemphasison)
I’mreallyintwomindsaboutwhattodowhenIleaveschool.ShouldIgostraighttouniversityorshouldIspendayeartravel
InChina,over84percentofemployerschosetogiveyear-endbonuses(奖金)totheiremployeeswithclosetohalfthecompaniespro
最新回复
(
0
)