首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The term "disruptive technology" is popular, but is widely misused. It refers not simply to a clever new technology, but to one
The term "disruptive technology" is popular, but is widely misused. It refers not simply to a clever new technology, but to one
admin
2017-10-23
41
问题
The term "disruptive technology" is popular, but is widely misused. It refers not simply to a clever new technology, but to one that undermines an existing technology—and which therefore makes life very difficult for the many businesses which depend on the existing way of doing things. Thirty years ago, the personal computer was a classic example. It swept aside an older mainframe-based style of computing, and eventually brought IBM, one of the world’s mightiest firms at the time, to its knees. This week has been a coming-out party of sorts for another disruptive technology, "voice over internet protocol" (VOIP), which promises to be even more disruptive, and of even greater benefit to consumers, than personal computers.
VOIP’s leading proponent is Skype, a small firm whose software allows people to make free calls to other Skype users over the internet, and very cheap calls to traditional telephones—all of which spells trouble for incumbent telecoms operators. On September 12th, eBay, the leading online auction-house, announced that it was buying Skype for $ 2.6 billion, plus an additional $ 1.5 billion if Skype hits certain performance targets in coming years.
It seems that this is a vast sum to pay for a company that has only $ 60m in revenues and has yet to turn a profit. Yet eBay was not the only company interested in buying Skype. Microsoft, Yahoo!, News Corporation and Google were all said to have also considered the idea. Perhaps eBay, rather like some over-excited bidder in one of its own auctions, has paid too much. The company says it plans to use Skype’s technology to make it easier for buyers and sellers to communicate, and to offer new "click to call" advertisements, but many analysts are sceptical that eBay is the best owner of Skype. Whatever the merits of the deal, however, the fuss over Skype in recent weeks has highlighted the significance of VOIP, and the enormous threat it poses to incumbent telecoms operators.
For the rise of Skype and other VOIP services means nothing less than the death of the traditional telephone business, established over a century ago. Skype is merely the most visible manifestation of a dramatic shift in the telecoms industry, as voice calling becomes just another data service delivered via high-speed internet connections. Skype, which has over 54m users, has received the most attention, hut other firms routing calls partially or entirely over the internet have also signed up millions of customers.
The phrase "brought…to its knees" in the first paragraph most probably means
选项
A、forced…to submit to it.
B、imposed…on it.
C、convinced…that it….
D、associated…with it.
答案
A
解析
本题是一道词汇题,测试考生准确理解原文词语的能力。原文首段第四句中的“brought…to its knees”来自于“bring…to one’s knees”,其含义是“使……屈服于某人”。由此可以推断本题的正确选项是A“forced…to submit to it”(使……屈服于它)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/egIZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Ifyouintendusinghumorinyourtalktomakepeoplesmile,youmustknowhowtoidentifysharedexperiencesandproblems.Your
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions1-5,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoac
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions1-5,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoac
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions1-5,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoac
Thefollowingparagraphsaregiveninawrongorder.ForQuestions1-5,youarerequiredtoreorganizetheseparagraphsintoac
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
OfallthechangesthathavetakenplaceinEnglish-languagenewspapersduringthepastquarter-century,perhapsthemostfar-re
Manytheoriesconcerningthecausesofjuveniledelinquency(crimescommittedbyyoungpeople)focuseitherontheindividualor
Manytheoriesconcerningthecausesofjuveniledelinquency(crimescommittedbyyoungpeople)focuseitherontheindividualor
随机试题
A.阴凉、通风处B.密闭、阴凉处C.阴凉、干燥处D.通风、干燥处E.密封、凉暗处含挥发油多的药材和饮片,如薄荷、当归、川芎等,应贮于
毛泽东提出探索马克思主义同中国实际即社会主义建设实际的“第二次结合”,其中正确的理论成果没有坚持下去,其最根本的原因是()
合成脑磷脂需要的物质是()(2004年)
患者男性,55岁,左上腹部不适9个月,查:脾位于肋下4cm,血红蛋白:50g/L,白细胞1.2×109/L,血小板4000×109/L。下列说法不正确的
药品的每张处方不得超过()
C公司生产一批假狂犬疫苗流入市场,接种人数难以确定。信息披露后,接种过该批疫苗的消费者纷纷起诉C公司,要求赔偿损失。鉴于大家未能推选出诉讼代表人,法院直接指定甲、乙作为诉讼代表人。关于本案,下列哪一选项是正确的?()
某搭设高度45m的落地式钢管脚手架工程,下列说法正确的有()。[2012年真题]
组织部门接到举报,表示某国有企业单位负责人胡某在任职期间有违法行为,经过该地区财政、审计、统计方面组成的联合调查组的全面考察,发现:(1)该公司设置大小两套账,大账对外,小账对内。(2)两个月前,打击压制坚持原则的会计工作人员郑某,将其
Muchoftheworldshouldgoonadietin2014.Morethanathirdofadults【C1】______wereestimatedtobe【C2】______orobesein20
在以下字符中,其ASCII码值最小的一个是( )。
最新回复
(
0
)