首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Among the government’s most interesting reports is one that estimates what parents spend on their children. Not surprisingly, th
Among the government’s most interesting reports is one that estimates what parents spend on their children. Not surprisingly, th
admin
2014-01-20
78
问题
Among the government’s most interesting reports is one that estimates what parents spend on their children. Not surprisingly, the costs are steep. For a middle-class, husband-and-wife family(average pretax income in 2009: $ 76 250), spending per child is about $ 12 000 a year. With inflation the family’s spending on a child will total $ 286 050 by age 17.
The dry statistics ought to inform the ongoing deficit debate, because a budget is not just a catalog of programs and taxes. It reflects a society’s priorities and values. Our society does not—despite rhetoric(说辞)to the contrary—put much value on raising children. Present budget policies tax parents heavily to support the elderly. Meanwhile, tax breaks for children are modest. If deficit reduction aggravates these biases, more Americans may choose not to have children or to have fewer children. Down that path lies economic decline.
Societies that cannot replace their populations discourage investment and innovation. They have stagnant(萧条的)or shrinking markets for goods and services. With older populations, they resist change. To stabilize its population—discounting immigration—women must have an average of two children. That’s a fertility rate of 2.0. Many countries with struggling economies are well below that.
Though having a child is a deeply personal decision, it’s shaped by culture, religion, economics, and government policy. "No one has a good answer" as to why fertility varies among countries, says sociologist Andrew Cherlin of The Johns Hopkins University. Eroding religious belief in Europe may partly explain lowered birthrates. In Japan young women may be rebelling against their mothers’ isolated lives of child rearing. General optimism and pessimism count. Hopefulness fueled America’s baby boom. After the Soviet Union’s collapse, says Cherlin, "anxiety for the future" depressed birthrates in Russia and Eastern Europe.
In poor societies, people have children to improve their economic well-being by increasing the number of family workers and providing support for parents in their old age. In wealthy societies, the logic often reverses. Government now supports the elderly, diminishing the need for children. By some studies, the safety nets for retirees have reduced fertility rates by 0.5 children in the United States and almost 1.0 in Western Europe, reports economist Robert Stein in the journal National Affairs. Similarly, some couples don’t have children because they don’t want to sacrifice their own lifestyles to the time and expense of a family.
Young Americans already face a bleak labor market that cannot instill(注入)confidence about having children. Piling on higher taxes won’t help, "If higher taxes make it more expensive to raise children," says Nicholas Eberstadt of the American Enterprise Institute, "people will think twice about having another child." That seems like common sense, despite the multiple influences on becoming parents.
What is the author’s purpose in writing the passage?
选项
A、To instill confidence in the young about raising children.
B、To advise couples to think twice before having children.
C、To encourage the young to take care of the elderly.
D、To appeal for tax reduction for raising children.
答案
D
解析
主旨大意题。本文的主题是生育子女的问题。作者认为抚养孩子的高额费用会导致生育率下降,从而最终会导致经济衰退。而生育子女受多种因素的影响。其中就包括政府政策。文章最后一段提到,年轻的美国人已经在面对萧条的劳动力市场,这样的市场无法向他们灌输生孩子的信心。累积更高的税收也不会起什么作用.而且还让抚养孩子的费用更高。由此可以推断.为了提高美国的生育率,作者呼吁为抚养子女而减税。故本题正确答案为D)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xU17777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Areportissuedlastweekbythefederalgovernment’sNationalCenterforHealthStatisticscontainedajaw-dropper:theparents
Areportissuedlastweekbythefederalgovernment’sNationalCenterforHealthStatisticscontainedajaw-dropper:theparents
ManyparentsacrossthecountryaregettingaDNAsamplejustincasetheyneeditiftheyoungsteriskidnapped,runsawayors
ManyparentsacrossthecountryaregettingaDNAsamplejustincasetheyneeditiftheyoungsteriskidnapped,runsawayors
ManyparentswhowelcometheideaofturningofftheTVandspendingmoretimewiththefamilyarestillworriedthatwithoutTV
A、Theirknowledgeaboutfinance.B、Theadvicefromtheirparents.C、Theircommunicationaboutmoneywithparents.D、Theinformat
Onelessonofthefinancialcrisisisthis:whentheentirefinancialsystemsuccumbs(屈服)topanic,onlythegovernmentispower
随机试题
患者女,32岁,剖宫产后,出现右小腿腓肠肌疼痛,小腿肿胀,腓肠肌压痛明显。
义齿就位困难的原因不可能是
贾思勰撰写的()是我国古代农业科学技术的总结性成果,也是现存最早、最完整的中国古代农学著作。
公安派出所民警小王、老陈接到钱某报警,到现场经过调查,了解到因钱某长期拖欠房租,房主叶某让钱某搬离,双方有一些口角,之后发生拉扯,钱某手臂上有一小处淤青,叶某出示了租房合同,钱某无异议,但提出有些条款不合理,双方请民警主持公道。下列关于民警处理警情正确的说
下列各项不属于刑事侦查工作的主要任务的是()
登门槛效应,是指一个人一旦接受了他人的一个微不足道的要求,为了避免认知上的不协调,或想给他人以前后一致的印象,就有可能接受更大的要求。根据上述定义,下列能够体现登门槛效应的是()。
简述直面现实的经济学分析方法。
“政府的隐含担保”是引发下列哪一种类型的货币危机的真正原因?()
[*]
ThepeoplewhorunFacebookarefuriousaboutanewmoviethatdepictstheexistenceofFace-book.They’reupsetbecausemuchof
最新回复
(
0
)