首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
English has become the world’s number one language in the 20th century. In every country where English is not the native languag
English has become the world’s number one language in the 20th century. In every country where English is not the native languag
admin
2022-12-18
59
问题
English has become the world’s number one language in the 20th century. In every country where English is not the native language, especially in the Third World, people must strive to learn it to the best of their abilities, if they want to participate fully in the development of their countries.【B6】______________
【B7】______________Nonetheless, a world full of different languages will disappear if the present trend in many countries to use English to replace the national or official languages in education, trade and even politics continues. 【B8】______________
The Third World countries that are now using English as a medium of instruction are depriving 75 per cent of their future leaders of a proper education. According to many studies, only around 20 to 25 per cent of students in these countries can manage to learn the language of instruction (English) as well as basic subjects at the same time. Many leaders of these Third World countries are obsessed with English and for them English is everything. They seem to believe that if the students speak English, they are already knowledgeable. 【B9】______________
All the greatest countries of the world are great because they constantly use their own languages in all national development activities, including education. From a psychological point of view, those who are taught in their own language from the start will develop better self-confidence and self-reliance. From a linguistic point of view, the best brains can only be produced if students are educated in their own language from the start.【B10】______________
There is nothing wrong, however, in learning a foreign language at advanced levels of education. But the best thing to do is to have a good education in one’s native language first, then go abroad to have a university education in a foreign language.
A ) If this situation continues, the native or official languages of these countries will certainly die within two or three generations. This phenomenon has been called linguistic genocide. A language dies if it is not fully used in most activities, particularly as a medium of instruction in schools.
B ) Those who are taught in a foreign language from the start will tend to be imitators and lack self-confidence. They will tend to rely on foreign consultants.
C ) Suppose you work in a big firm and find English very important for your job because you often deal with foreign businessmen. Now you are looking for a place where you can improve your English, especially your spoken English.
D ) But many people are concerned that English’s dominance will destroy native languages.
E ) These leaders speak and write English much better than their national languages. If these leaders deliver speeches anywhere in the world, they use English and they feel more at home with it and proud of their ability as well. The citizens of their countries do not understand their leaders’ speeches because they are made in a foreign language.
F ) Here are some advertisements about English language training from newspapers. You may find the information you need.
G ) A close examination reveals a great number of languages have fallen casualty to English. For example, it has wiped out Hawaiian, Welsh, Scotch, Gaelic, Irish, native American languages, and many others. Luckily, some of these languages are now being revived, such as Hawaiian and Welsh, and these languages will live again, hopefully, if dedicated people continue their work of reviving them.
【B9】
选项
答案
E
解析
本题可以组合运用复现结构定位法和代词指代关系定位法。第4题之前的原文已知信息中包含一个主要信息点:many leaders of these Third World countries(第三世界国家的领导人),这个信息点是句子的主语,说明了第4题之前的原文已知信息主要在谈论第三世界国家的领导人与英语的关系.即“他们痴迷英语”。这样填入第4题的信息也必须涉及“第三世界国家的领导人与英语的关系”,因而解题的关键就是在7个选项中查找leaders的复现结构,只有选项E)含有these leaders这个复现信息点,而且也是出现在句子主语的位置上,可以断定选项E)的谈论主题同样也是有关“第三世界国家的领导人与英语的关系”,所以选项E)是最佳答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/KlMD777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Firstitwaspets,thenfish.Nowit’spoultryandpigs.The【C1】________ofanimalsallowedtofeedoninsectsisgrowing.Anew
AdecadeagobiologistsidentifiedaremoteprotectedareainnorthernLaos,calledNamEt-PhouLouey,asthecountry’sprobable
Forthoseseekingtohelptheworst-offinpoorcountries,themobilephonehasbeenamagicwand.Mobile-moneyaccountshavehe
Forthoseseekingtohelptheworst-offinpoorcountries,themobilephonehasbeenamagicwand.Mobile-moneyaccountshavehe
ManyAmericanshavebeenfeedingababyaspirinonceaday,believingitwouldprotectthemfromaheartattack,astroke,ande
EmerginginthelateSixtiesandreachingapeakintheSeventies,LandArtwasoneofarangeofnewforms,includingBodyArt,
Thinnerisn’talwaysbetter.Anumberofstudieshave【C1】________thatnormal-weightpeopleareinfactathigherriskofsomedi
It’sdifficulttoimagineaworldwithoutantibiotics.Theycurediseasesthatkilledourancestorsincrowds,andenableanynu
It’sdifficulttoimagineaworldwithoutantibiotics.Theycurediseasesthatkilledourancestorsincrowds,andenableanynu
AlbertEinstein,whosetheoriesonspacetimeandmatterhelpedunravelthesecretsoftheatomandoftheuniverse,waschosen
随机试题
钢结构件中的内应力是如何产生的?
男,65岁。双下肢行走无力,有踩棉感2个月。体格检查;躯干自剑突平面以下痛觉减退,双上肢前臂外侧痛觉减退,双膝反射(),双踝反射(),双侧巴宾斯基征(+),肌张力升高。为明确诊断下列哪些检查不适当
背景2006年某机电安装公司承担了某化工项目,在一条材质为15CrMo的压力管道现场组对、焊接(手工焊)完成后,无损检测时发现多道焊口不合格。监理工程师会同项目质量技术部门进行了检查分析,发现以下问题:(1)对参与焊接的10名焊工进行检查,其中代号为0
某国有企业,2008年度向其主管税务机关申报应纳税所得额与会计利润相同,均为200万元,其中产品销售收入3000万元,业务招待费26.5万元。假设不存在其他纳税调整事项,该公司2008年度应缴纳企业所得税为()万元。
误机旅客在航班规定离站时间以后要求退票,需支付的误机费是客票价的()。
学生在学习过程中会产生高原现象,产生这种现象的原因有()。
一、注意事项1.申论考试是对应考者阅读理解能力、综合分析能力、提出和解决问题能力、文字表达能力的测试。2.作答参考时限:阅读资料40分钟,作答110分钟。3.仔细阅读给定资料,按照后面提出的“申论要求”依次作答。二、给定资料
经济文化相对落后的国家建设社会主义之所以是艰巨的和长期的,是因为()
设随机变量X,Y独立同分布,且P(X=i)=1/3,i=1,2,3.设随机变量U=max{X,Y},V=min{X,Y}.求二维随机变量(U,V)的联合分布;
关系模型允许定义3类数据约束,下列不属于数据约束的是
最新回复
(
0
)